header nieuws

Blijf op de hoogte

Van het laatste nieuws

08
Aug

Kijk uit je doppen!

Anneke van Til

We zijn geneigd ‘ze’ over het hoofd te zien, ‘ze’ vallen niet zo op en je hoort ze niet vaak. Ze zijn de min of meer ideale medewerkers en collega’s: doen gewoon en goed hun werk, en vragen geen aandacht. Op zoek naar het potentieel in de organisatie valt ons op dat zelden aan hen wordt gedacht, en al helemaal niet als het gaat om leidinggevend potentieel.

Eigenlijk best gek! Want kijkend naar de kenmerken van nieuw leiderschap zoals dienend leiderschap, en Rijnlands ‘leiderschap’, zijn luisteren, vertrouwen, verbinding, kernbegrippen. Is de leider niet haantje-de-voorste, heeft niet de luidste stem, kan het heel goed verdragen dat niet zij of hij maar juist de medewerkers in de spotlight staan. Kijk je met die ogen, dan is het opeens heel logisch om juist waar het stil is te zoeken naar onopgemerkt leidinggevend potentieel! Dat wil natuurlijk niet zeggen dat iedere stille bescheiden collega leidinggevende kwaliteiten of wensen heeft! Het wil nadrukkelijk wél zeggen dat we juist ook dáár moeten zoeken en ónderzoeken.
There is more than meets the eye, of in goed Nederlands: je gaat het pas zien als je het door hebt!

We kijken graag met je mee! 

We zijn te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of telefonisch op 020-6155456